Tänään on se päivä, jolloin ihmiset ovat käyttäneet maapallon tänä vuonna tuottamat luonnonvarat loppuun. Sen jälkeen elämme ylivarojemme.

Tänä aamuna, minä kävelin kouluun aivan kuin muinakin aamuina. Kuuntelin jo legendaksi muodostunutta kappaletta, KMFDM:n Stray Bullet. Jossain välissä ehdin osallistuin keskusteluun Jokelan surmista.

Koulussa oli kierrätyspäivä. Vein muutamia tavaroita sinne ja otin mukaani CCCP:n paidan.

Ruokatauolla lähdin käymään kotona juodakseni kupin teetä. Kun olin lähdössä takaisin kouluun, sain idean lukea äkkiä tuoreimmat uutiset internetistä. Silmiini sattui kouluammuskelua koskeva uutinen.

Koulussa ryhmäni miehet olivat alakerran tietokoneilla lukemassa asiasta. Ensimmäisenä Karhu ehtii kysyä olenko kuullut asiasta. Kun vastaan myöntävästi, Sieni ja Tilli alkavat vitsailla minun olevan mukana ammuskelussa.
  "Ahdistaako?", Sieni kysyi minulta.
"Näytänkö siltä?", vastasin ihmetellen.
"No näytät siltä että sua ahdistaa ja haluat mennä kotiin", Sieni sanoo ja kohauttaa harteitaan.

Myöhemmin Sieni kysyy ihannoinko Auvista. Kerron ymmärtäväni, mikä on Sienen mielestä synonyymi ihailulle.

Loppupäivästä meno oli tavallisen hysteeristä. Nelli oli menny möläyttämään Karhulle yhen meiän vihkojutun kun he kävelivät ruokalaan.
Nelli: Voisitko joskus vilauttaa meille kun ollaan kolmistaan.. Siis noita sun rastoja..
Asia koskee siis sitä että Nellin kanssa kovasti haluamme nähdä Karhun piilottelemat rastat. Karhu oli jostain syystä hieman repeillyt jutulle. Ilmankos hän oli mulle niin ystävällinen sen jälkeen.

Ja nyt itse aiheeseen miksi kirjoitan sinulle. Kauhajoen tapahtumat ovat varmasti jos koskettaneet sinua syvästi. Olet ehkä laittanut meseesi ruusun uhrien muistolle ja lähettänyt tekstiviestin jotta ihmiset muistaisivat hiljentyä asian äärellä hetkeksi.

Jos yhtään minua tunnet, niin tiedät Jokelan tapahtuman olevan suosikkini viime vuosien mediatapahtumista.

En ole itse yhtään parempi, mutta toteampa tässä:
TEKOPYHÄ PASKIAINEN.
Maailmassa kuolee koko ajan ihmisiä, sodissa, nälkään, tauteihin, etc. Mutta sinua ei kiinnosta, koska se ei kosketa, et saa siihen henkilökohtaista näkökulmaa.
  Mutta tähän saat, koska Kauhajoki on lähempänä kuin Afrikka.
Virtuaalinen ruusu on helppo tapa muistaa, helpompi kuin yrittää ehkäistä tälläisiä asioita tapahtumasta.
  Kouluammuskelut eivät viesti mitään muuta kuin sitä, että ihmiset eivät välitä siitä että toisilla menee huonosti. Koko maapallolla menee huonosti koska ihmiset eivät välitä. Ja mitä syytetään ammuskeluista? Bändejä ja käsiaseita. Vuosia sitten syytettiin HIM:ia kahden teinitytön itsemurhasta, vajaa vuosi sitten KMFDM:ää Auvisen teoista ja nyt Wumpscut
:tia.
  Aivan naurettavaa vouhottaa yksityishenkilöiden käsiaseista. Turhaa energian käyttöä sanon minä. Muistatko vuosia sitten olleen jutun, jossa mies teki pommin internetin ohjeiden mukaan ja räjäytti sen Myyrmannin kauppakeskuksessa? Käsiaseet eivät liittyneet siihen mitenkään mutta uhreja oli silti. Fakta on, että jos haluaa tappaa, niin sen tekee vaikka paljain käsin.

Herää, riko kuplasi. Tee jotain muuta kuin asettele niitä virtuaalisia ruusuja.
PÄIVÄNSANA: Ajattele.

Nyt lopetan tämän vuodatuksen katsoakseni Elephantin toisen kerran tänään. Kuuntelin tätä kirjoittaessani muuten KMFDM:ää. Peljätkää siis.
Rakastava, peikkosi.
p.s Kehotan sinua ajattelemaan miksi Matti Juhani Saari teki niin kuin teki. Annan vihjeen: ihmisessä täytyy olla vähintään suuri ahdistus, jotta hän haluaa tehdä jotain tuollaista.
p.s.s Ja ehdotan että otat selvää mistä Elephant elokuvan nimi tulee.
p.s.s Jumalaa vihaa Suomea